Peter Jančič: “Robert Golob se je namesto s poplavno varnostjo ukvarjal z ustanavljanjem novih ministrstev, imenovanjem svojih direktorjem ter slikanjem z Niko Kovač in Jašo Jenullom”

Foto: Spletni časopis

V petek 3. 8. 2023 ko so Slovenijo zajele najobsežnejše poplave v zgodovini, se je predsednik vlade na novinarski konferenci pojavil v belih športnih copatih. Gre za očiten posmeh držvljanom in podcenjevanje resnosti situacije. O tem kako se je Golob ob poplavah soočil z realnostjo se je razpisal novinar Peter Jančič.

Novinar na začetku podarja, da je pogosto kritiziral Marjana Šarca, sedaj pa se je izkazal kot edini predstavnik oblasti, ki se je pojavil in pomgal ljudem. To je počel tudi predsednik SDS Janez Janša in s tem sta dejansko opravljala delo, ki bi ga moral Robert Golob.

Kar je še veliko huje je, da se je Golob ob katastrofalnih poplavah odrekel evropskemu denarju. Vse to je posledica tega, da se je Golob doslej ukvarjal z ustvarjanjem novih ministrstev, nastavljanjem svojih direktorjev ter slikanjem z Niko Kovač in Jašo Jenullom. Na drugi strani pa je drđžava varčevala pri projektih protipoplavne varnosti.

“Morda tudi zaradi domneve, da je probleme rešila zmaga na referendumu proti zakonu, katerega namen je bil v času prejšnje vlade Janeza Janše tudi povečati poplavno varnost. Z referendumom za vodo je opozicija takrat majala vlado, zdaj, ko sami vladajo, pa vidimo, koliko je ves cirkus prispeval k zmanjševanju poplavnih tveganj: popolnoma nič. Opozicijski borci za vodo so igrali na čustva in ne na reševanje problemov skupnosti. Šlo je za prevzem oblasti in ne karkoli koristnega,” je zapisal Peter Jančič.

Celoten članek si lahko preberete na tej povezavi.

Avtor: Peter Jančič

Vir: Spletni časopis