Peter Jančič: “Robert Golob si želi hitro podrediti medije, da se ne bi pisalo o draginjah in težavah, za kar bi lahko bila odgovorna vlada”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Odgovorni urednik Siol.net Peter Jančič se je v svoji kolumni tokrat “dotaknil” izjave Roberta Goloba za Delo, da ga na tem mestu namerava zamenjati s Primožem Cirmanom, dosedanjim novinarjem portala Necenzurirano. To bi bila še “zadnja zaposlitev” za kader, ki je ves čas “branil” Roberta Goloba, ta pa jih je kot kaže bogato nagradil.

Kljub vsemu za Petra Jančiča ni to edni pokazatelj ne transparentnosti trenutne oblasti ampak gre enako pri zaposlitvah “odsluženih” politikov Alenke Bratušek in Marjana Šarca ter kot kaže na koncu še Karla Erjavca kot veleposlanika v Parizu.

Kljub vsemu je za Jančiča najbolj “problematično”, da kot trenutno kaže želi Robert Golob z edinim ciljem po obvladovanju medijev hitro zamenjati urednike vsem najpomembnejših medijskih hiš, da le te ne bi poročale o draginjah in težavah, ki bi jih novinarji lahko pripisali vladi. Zaradi vsega tega kot edini razlog vidi tudi napovedano zamenjavo njega na mestu odgovornega urednika Siola in to samo leto pred iztekom mandata.

Celotna kolumna vam je na voljo tukaj.

Vir: Siol.net