Peter Jančič: “Stranka SD je daleč največji finančni bolnik med strankami”

Foto: Twitter (Tanja Fajon)

Pred prihajajočimi volitvami je dobro opraviti malo vpogled tudi v finančno stanje določenih strank, saj se tudi iz tega lahko vidi komu je pametno zaupati državne finance. Peter Jančič urednik Siola je ob tem izpostavil, da je predvsem stanje stranke SD katastrofalno in gre za patološko simptomatiko, ki je bila že videna pri LDS in Zares. Po mnenju Jančiča gre predvsem za prezadolženost, ki izhaja iz neplačevanja volilnih kampanj. Za strankama LDS in Zares je ostalo za 80.380 in 22.771 evrov ne poplačanih državnih kampanj. Medtem, ko naj bi dolg stranke SD iz tega naslova znašal 537.258 evrov. Peter Jančič se je v svojem razmišljanju v zvezi stranke SD izrazil: “daleč največji finančni bolnik med strankami”.

Po mnenju Jančiča bi morale stranke SD, LDS in Zares že zdavnaj bankrotirati. Na nek način se je s strankama LDS in Zares to na nek način že zgodilo, saj sta se močno oddaljili od državne politike, medtem, ko stranka SD še vedno obstaja, vendar se senca preteklosti vleče za njimi. Urednik Siola Peter Jančič je prepričan, da stranko SD rešuje nepremičninska dediščina, saj oddajajo te nepremičnine in z njimi služijo. “Tegobe” stranke so se pričele že v času vodenja stranke Boruta Pahorja.

Takrat je bila vidna članica tudi Tanja Fajon, ki pa za razliko od nekaterih članov LDS in Zares stranke ni zapustila ob tem, ko se ta poglablja v dolgovih. Eden takšen prebežnik je tudi Robert Golob, ki je iz LDS, prestopil v pozitivno Slovenijo (Zoran Janković) in SAB (Alenka Bratušek). Robert Golob si je jezo kolegov nakopal že v LDS, ker kot državni sekretar na ministrstvo ni ustrezno odreagiral na težave v energetiki, poleg tega naj bi opravljal nezdružljive funkcije.

Kako uspešno posamezne stranke razpolagajo s svojimi sredstvi lahko preverite v nadaljevanju:

Foto: Nova24TV
Foto: Nova24TV
Foto: Nova24TV

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV