Peter Jančič: “Za Tarčo zopet ne veljajo enaka pravila, ker jih je je**** več”

Foto: Nova24TV

Odgovorni urednik Siola Peter Jančič se je v svoji zadnji kolumni “spotaknil” ob odstopa Marte Kos morebitne kandidature za predsednico republike in zadnjo oddajo Tarča, ki naj bi po njegovem mnenju zopet izigrala pravila, da so lahko podprli točeno določeno kandidatko.

V začetku je odgovorni urednik Siola izrazil stališče, da bi bilo izredno slabo za Roberta Goloba, če bi dejansko Marta Kos na volitvah zbrala tako majhno število glasov, kot so ji kazale ankete. Zato so se raje odločili za njen umik, s tem pa povzročili, da bodo vsi mediji, ki so čez poletje kritizirali Pirc Musarjevo in promovirali Kosovo, sedaj pozornost namenili Pirc Musarjevi.

Med takšne medije naj bi spadali tudi tisti mediji pod vodstvom Martina Odlazka in nenazadnje je Pirc Musarjeva sama v oddaji priznala, da se je mož Aleš sestal s “prvim možem” Odlazkovih medijev Tomažem Veselo. S takšnim priznanjem Erika Žnidaršič v oddaji po besedah Petra Jančiča ni naredila ravno usluge.

“Da so v Tarčo povabili le dva od tistih, ki se potegujejo za predsednika republike, je bilo nepošteno do preostalih zbiralcev podpisov v podobnem položaju. Enako je bilo nepošteno, ker je vlada le za Pirc Musarjevo objavila obvestilo, kam naj ji ljudje pošiljajo podpisane obrazce podpore. Preostalim te možnosti ni ponudila. Težko je verjeti, da je šlo za naključno dogajanje in da so bili drugi nevedni ter niso poznali svojih pravic. Izbira dveh je bila po formuli Marcela Štefančiča pred volitvami poslancev, da Robert Golob pred kamerami mora biti, ker je njegovih pristašev med uredniki in novinarji RTVS je*** več. Če ima nek kandidat več pristašev med novinarji, strokovna pravila ne veljajo. Velja množica. Za Goloba in Pirc Musarjevo,” je zapisal Peter Jančič.

Celotna kolumno Petra Jančiča si lahko preberete tukaj.

Vir: Siol.net