Peter Merše za Radio Ognjišče. “Volivci so kupili mačka v žaklju, kdaj se bodo pričeli tega zavedati je drugo vprašanje”

Peter Merše v oddaji Ura moči. Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

Predvolilne obljube vsem treh koalicijskih strank se vse bolj odmikajo in ostajajo nerealizirane, kljub sedmim mesecem vladanja. Kot ugotavlja novinar Alen Salihovič je ena od takšnih zgodb 30-dni do specialista, danes pa lahko vidimo samo dolge čakalne vrste pred zdravstvenimi domovi. Po njegovih besedah smo doslej pod vlado Roberta Goloba videli nekaj koalicijskih vrhov, ki so prinesli samo obljube, projekte pa zamaknili v naslednje leto.

O delovanju Golobove vlade je za Radio Ognjišče spregovoril tudi novinar Peter Merše, ki je mnenja, da je trenutna vlada izpolnila samo obljubo o višji obdavčitvi državljank in državljanov. V nadaljevanju deli prepričanje, da se nam to dogaja samo zato, ker je potrebno poskrbeti za plače več deset novih javnih uslužbencev.

Glede različnih obljub, ki so jih bili volivci deležni pred volitvami, je Peter Merše prepričan, da so s svojimi glasovi trenutni koaliciji ljudje kupili mačka v žaklju. Po njegovih besedah je sedaj samo vprašanje časa kdaj se bodo pričeli tega zavedati, saj se je potrebno zavedati tudi, da smo priča medijski manipulaciji o delu Golobove vlade. Peter Merše je v pogovoru za Radio Ognjišče še izpostavil, da trenutna vlada veliko obljublja, realizacijo teh obljub pa prestavlja na obdobje novih volitev.

Celoten pogovor novinarja Petra Meršeta za Radio Ognjišče si lahko preberete tukaj.

Vir: Radio Ognjišče