Za volanom Peugeota 508 z ljubljanskimi oznakami je Slovenka Aneta A. (34) v soboto na cesti od Tare do Poreča naredila pravi škandal. Po trčenju je namreč začela verbalno in fizično napadati policiste.

Kot poročajo domala vsi hrvaški mediji, se je voznica med vožnjo za las izognila čelnim trkom z vozili, ki so se pripeljali pred vozilom, vozila pa je tudi malo v levo, malo v desno. Na poreški obvoznici, v krožišču blizu trgovske verige, se je zaletela v Renault Kadjar. Po trčenju je Peugeot nato “odskočil” v prometni znak. Njena spremljevalka je bila Manca T. (31), ki je utrpela površinske poškodbe prsnega koša in skozi odprto okno kazala s srednjim prstom na ostale voznike. Šele ko ni mogla nadaljevati je Aneta nadaljeval s incidentom, tokrat s tamkajšnjimi policisti. Po prihodu policije na kraj dogodka je namreč začela kričati in žaliti policiste, zavrnil preizkus alkohola, enemu je celo pljunila v oči, drugega ugriznila v koleno.

Odgovarjala bo za vse

»Je … bom jaz mati tistega, ki me je zavezal. Maščeval se bom. Policijski smeti, ste govedo. Jaz bom ubil tebe in vse tvoje,« je Aneta grmela nad vljudnimi in potrpežljivimi policisti. Medtem ko so jo vozili proti poreški policijski postaji, se je Aneta sama izmuznila iz rok policije in padla na hrbet ter enega udarila v obraz. Še isti večer je končala na psihiatriji puljske splošne bolnišnice. Na sodišču bo odgovarjala za vse – od prometnih kršitev, trkov, zavrnitve testiranja alkohola, groženj do napadov na policiste.

Več lahko vidite tukaj.