Grozljivka in malomarnost so zapisali na PU Kranj . Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali voznico, ki je zaradi močnega vpliva alkohola (rezultat preizkusa alkoholiziranosti 0,91 mg/l) in posledično nepravilne strani vožnje s ceste zapeljala v približno pol metrski potok in se z osebnim avtomobilom prevrnila na streho.

Bojan Kos s PU Kranj navaja podrobnosti nesreče: »Pri prevrnitvi vozila so se na njem počila stekla, skozenj pa je začela vdirati tudi voda. V vozilu so bili še trije otroci. En otrok se je rešil iz vozila in stekel po pomoč do bližnje stanovanjske hiše in (po prvih podatkih) dveh domačinov, ki sta potem iz vozila rešila ostale tri ujete. Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka ter hitre pomoči dveh domačinov, bi se dogodek zagotovo odvil drugače. Letošnji števec mrtvih na Gorenjskem pa bi samo s to nesrečo lahko poskočil iz 11 na 15 mrtvih v prometu. V prevrnitvi je nastala samo materialna škoda.«

Voznico policisti obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, z dogodkom pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.

Avtor: Škandal24