Aleksandra Pivec je na današnji seji izvršilnega odbora stranke DeSUS ponudila odstop z mesta predsednice stranke, člani izvršilnega odbora pa so njen odstop sprejeli, je sporočil vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša. Na svetu stranke, ki sledi, bodo odločali o začasnem novem predsedniku upokojenske stranke. Pivčeva sicer napoveduje, da bo na kongresu vnovič kandidirala za predsednico.

Svet DeSUS bi moral danes nadaljevati prekinjeno sejo, na kateri bi po izglasovani nezaupnici predsednici stranke Aleksandri Pivec pred dvema tednoma, danes obravnavali še predlog za njeno razrešitev.

Toda zgodil se je preobrat, saj je Pivčeva ponudila odstop na izvršilnemu odboru stranke, ki je bil sklican pred sejo sveta, člani izvršilnega odbora pa so njen odstop sprejeli, je sporočil vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša. Na svetu stranke, ki sledi, bodo odločali o začasnem novem predsedniku upokojenske stranke. Ta bo stranko vodil do kongresa.

Ob ponudbi odstopa predlagala sklepe
Pivčeva je namreč še vedno prepričana, da so v stranki šli mimo vseh pravnih standardov ter težko pristaja na “takšno pravno dvomljivo delovanje in neke vrste puč, ki se je organiziral v naši stranki“. Danes je predlagala tudi sklepe, ki jih je izvršni odbor stranke podprl, Pivčeva pa upa, da jih bo svet stranke spoštoval. Ob tem je poudarila, da ponudbe svojega odstopa ni pogojevala z ničemer. Izvršni odbor stranke je med drugim sprejel sklep, v katerem predlaga svetu, da takoj skliče predčasni volilni kongres, začasno pa naj vodenje stranke prevzame eden od podpredsednikov, poroča STA. To so Anita Manfreda, Jelka Kolmanič in Anton Balažek.

Več sledi …

Avtor: Nova24TV