Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je premierju Janezu Janši na včerajšnjem sestanku pojasnila, da ne namerava odstopiti.

Predsednik vlade bo razrešitev ministrice poslal v državni zbor

Kot je dodal predsednik vlade, premier Pivčevi ne očita nestrokovnega dela na ministrstvu, pač pa bo razrešitev predlagal na podlagi pobude stranke DeSUS, kot koalicijskega partnerja.. Sicer pa, da bi Pivčeva odstopila sama, Gantar tudi ni pričakoval. O morebitni izključitvi iz stranke pa je dejal, da se mu to v tem trenutku ne zdi smiselno. Če pa bi se v postopkih, ki tečejo zaradi njenega ravnanja, kaj pokazalo, pa je mogoče odpreti tudi to vprašanje, je povedal.

V DeSUS po besedah Gantarja zagotavljajo tudi kontinuiteto dela ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. DeSUS je namreč za kandidata za prihodnjega ministra že predlagal aktualnega državnega sekretarja na tem ministrstvu Jožeta Podgorška. Janša bo po besedah Gantarja s Podgorškom še opravil razgovor, je pa po njegovem prepričanju to kompetenten kandidat, ki to delo praktično že opravlja. Piše portal Politikis.

Tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je potrdil, da koalicijski partnerji spoštujejo to, kar se je stranka odločila. O rekonstrukciji vlade danes po njegovih besedah niso razpravljali, bo pa po njegovem mnenju v bližnji prihodnosti govor tudi o tem.

Pivčeva pa naj bi ravno danes ukinila službo ministrstva za odnose z javnostmi in promocijo. Akt o razpustitvi službe naj bi bil objavljen na oglasni deski ministrstva, kjer so zaposleni lahko prebrali, da so bili prerazporejeni na druga delovna mesta na ministrstvu.

MG, e-maribor