Plačana morilca iz Kolumbije več mesecev bivala v Splitu

Slika je simbolična. (Foto: pixabay.com)

Split 27. avgust 2020 – Po poročanju medijev iz Hrvaške sta med letošnjim marcem in junijem v okolici Splita stanovala kolumbijska plačana morilca. Šlo naj bi za 29-letnega Juana Davida Caicedo Bandoya in 43-letnega Josea Aleksandra Costana Casa, ki bi naj na Hrvaškem čakala na nadaljnja navodila svojega delodajalca. Tamkajšnji mediji namigujejo, da sta kasneje iz Hrvaške odšla v Črno Goro, prav tako pa naj bi bila »zadolžena« za umore v Avstriji, Hrvaški, Turčiji in Kolumbiji.

S pomočjo preostalih članov kriminalne združbe naj bi konec julija nelegalno prečkala mejo s Črno Goro, kjer so ju policisti nedaleč od Nikšića prijeli med rutinsko prometno kontrolo. Aretacija se je zgodila 2. avgusta, po besedah posebnega tožilca Saše Čađenovića sta za neimenovanega člana dveh črnogorskih kriminalnih klanov prejela plačilo 25.000 evrov.

Bandoya in Casta sta potovala preko Istanbula, Bukarešte, Budimpešte do Dunaja in nato še v Split. Med bivanjem v Splitu so ju po besedah Čađenovića ostali člani kriminalne združbe oskrbovali s hrano in denarjem.

Vir: Nova24TV