Ploskali vzklikom “Ubi Janšo”, danes njegov poziv k oboroževanju zaradi vojnih razmer v bližini obsojajo in ga dajejo na sramotilni steber

Foto: Demokracija

Tudi, če bi želeli šteti bi verjetno zmanjkalo številk o tem kolikokrat smo pri slovenski tranzicijski levici že videli takšna in drugačna dvojna merila. Eni najbolj spretnih pri tem so v stranki Levica, ki vedno znova in znova kažejo, da v kolikor gre za njihove je dovoljeno vse, ko pa gre za drugačna stališča je prepovedano vse. Takšno zgodbo smo sedaj videli tudi, ko je predsednik SDS ljudi pozval k oboroževanju, saj navaja, da politična elita ne bo sposobna zaščititi slovenskega prebivalstva.

Takšna izjava je nemudoma na noge dvignila Levico in njeno koordinatorko Asto Vrečko. V stranki Levica so tako obsojali pozive Janeza Janše k oboroževanju. Hkrati je Vrečkova predsednika SDS obtožila netenja panike, sovražtva in populizma. Takšni pozivi po mnenju Aste Vrečko niso skladni z vrednotami moderne in demokratične Slovenije, kot tudi ne Evrope.

Na zapis Levice in Vrečkove se je odzval predsednik SDS Janez janša in spomnil, čemu vse so bili v preteklosti oni sami naklonjeni. “Ja, kričite pa “Smrt janšizmu” in častite množične morilce,” je zapisal Janez Janša. Doda je še, da je odnos Levivce do demokracije, enak odnosu mačke do miši.

Vir: X