Po 6. februarju naj bi bilo več znanega glede odpuščanja v Steklarni Rogaška

Foto: Steklarna Rogaška

Več medijev je v iztekajočem se tednu poročalo, da bodo v Steklarni Rogaška ukinili več delovnih mest. Radio Štajerski val je ob tem poročal, da so s strani prokurista steklarne Jima Walsha izvedeli, da bo v steklarni ukinjenih do 200 delovnih mest. O napovedanih spremembah naj bi se po poročanju omenjenega medija z vodstvom sestal že prvi sindikalist v podjetju.

O odpuščanju v steklarni se je neuradno govorilo že v lanskem letu, sedaj pa naj bi finski lastnik Fikars Group, ki ima v lasti Steklarno Rogaška od leta 2015 dejansko resnično izvedel odpuščanje. Prvi sindikalist Stjepan Križnik je po prvih pogovorih z vodstvo za Štajerski val povedal, da bodo podrobnosti znane po 6. februarju, ko se bodo vodstvo in sindikat ponovno sestali.

Po navajanju Jima Walsha trenutno v podjetju še nimajo seznama katere delavce bodo odpustili. V skladu s strategijo bi ga naj oblikovali v prihodnjih tednih, pri tem pa naj bi se posvetovali z vodji oddelkov in sindikalisti. Kljub vsemu si bodo po besedah Walsha v podjetju še naprej prizadevali pridobiti dobre kadre, kar dokazuje tudi zadnji razpis za 5 štipendij za program tehnik steklarstva in 10 štipendij za vajeniški program steklar.

Vir: Štajerski val