Po besedah Boštjana M. Turka bomo davkoplačevalci namenili 800 milijonov evrov za reformo za katero se ne ve kdaj bo

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Če je poslance na levici še pred dvema letoma vsak proračunski izdatek izredno skrbel, so se z nastopom “svobode” te skrbi izničile. Tako denimo iz izjav ministra Luke Mesca izhaja, da niti dodatnih 800 milijonov evrov za plačno reformo v javnem sektorju ni nobena težava.

Minister Golobove vlade je namreč napovedal, da bo davkoplačevalce reforma plačnega sistema v javnem sektorju stala 800 milijonov evrov. Če je na eni strani sodeč po besedah Mesca težava 200 milijonov evrov za pokritje dviga cen vrtcev, na drugi strani za plače javnega sektorja kot kaže ni težava 800 milijonov evrov. Kot kažejo besede ministra je težava tudi v zagotovitvi 350 milijonov evrov za dolgotrajno oskrbo.

“To je neverjetno. 800 milijonov! Za neko reformo, za katero ni jasno, kaj sploh bo. Zborovanja pred DZ bo potrebno organizirati pogosteje,” je ob takšni politiki in retoriki mnenja Boštjan M. Turk. Ekonomist dr. Matej Lahovnik je ob takšni finančni politiki Golobove vlade pripomnil: “Glavno, da se nihče ne vpraša kdo in kako bo to plačal ter kaj bo dobil”.

Vir: Twitter