Po besedah Mira Hačka nam RTV in Mediana z javnomnenjskimi anketami servirata “pravljice za lahko noč”, na to nakazujejo tudi rezultati agencije Parsifal

Foto: (YouTube)

Da so javnomnenjske raziskave v Sloveniji grajene na trhlih tleh je že splošno znano in to predvsem, ko gre za agenciji Mediana in Ninamedia. Predvsem za Mediano se vse bolj kaže, da bolj ustvarja javno mnenje kot pa ga meri, kar se je pokazalo tudi v zadnjem primeru, ko so za RTV Slovenija na prvo mesto uvrstili nekdanjega direktorja GEN-i Roberta Goloba, če bi ta sodeloval na volitvah. Kot je znano Golob v tem trenutku nima ne stranke ne programa. Na anketo in domnevni prehod volivcev od SDS k Golobu se je odzval dr. Miro Haček, ki se mu takšni rezultati zdijo neverjetni. Na to kaže tudi javnomnenjska anketa agencije Parsifal, ki kaže, da bi Golob največ glasov pobral strankam SAB, LMŠ in SD, stranki SDS bi jih po tej raziskavi pobral le 0,7-odstotka.

Mediana je tako za RTV Slovenija v zadnji javnomnenjski raziskavi pridobila rezultate, ki kažejo, da bi v tem trenutku največ glasov dobila stranka SDS 17,6-odstotka, sledijo SD s 12,4-odstotkov, Levica s 6,8-odstotov, LMŠ s 5,5-odstotkov in NSi s 4,6-odstoki. Mediana je na parlamentarni prag postavila še SAB s 3,9-odstotki. Po njihovi raziskavi je trenutno še 19,2-odstotka vprašanih.

V kolikor bi se na volitve podal Robert Golob bi po njihovih meritvah ta dobil največ glasov in sicer 13,4-odstotka, med tem, ko bi SDS izbila na ta račun 5,6-odstotka in NSi 1,3-odstotka.

Objavo teh rezultatov je z besedami: “Pravljice za lahko noč. Mediana nas ima za tako zelo neumne, da bomo na suho verjeli, da bi kar 7 odstotkov volivcev, ki bi sicer dalo glas SDS/NSi, pobegnilo h Golobu. Ja, pa ja da,” komentiral dr. Miro Haček in s tem pokazal, da se s temi rezultati samo ustvarja javnomnenjska podoba.

Na to objavo se je odzval tudi premier Janez Janša in zapisal: “Tole pa je anketa brez manipuliranja (Agencija Parsifal)” in zraven prilepil sliko njihove javnomnenjske raziskave, ki kaže popolnoma drugačno sliko kot jo predstavlja RTV Slovenija s pomočjo agencije Mediana.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir. Nova24TV