Po javnomnenjski anketi je javnost prepričljivo obsodila ravnanje SD, ko so na novinarsko konferenco preprečili vstop snemalca Nove24TV

Foto: Zajem zaslona

Parsifal je v okviru javnomnenjske ankete v začetku marca letos med drugim postavil vprašanje: “Snemalcu Nova24tv so preprečili vstop na novinarsko konferenco Socialnih demokratov (SD). Katero mnenje o tem dogodku je vam osebno najbližje?” Do omenjenega incidenta je konec februarja 2021 prišlo do omenjenega incidenta, katerega so ostro obsodili v Društvu novinarjev Slovenije in v Združenju novinarjev in publicistov. 58,8 odstotka anketirancev je menilo, da je SD kršila svobodo medijev.

Stranka Socialnih demokratov ima sicer dosti povedati glede medijske svobode, konec februarja pa je prestopila mejo sprejemljivega v slovenskem medijskem prostoru. Namreč na javno objavljen dogodek – tiskovno konferenco Tanje Fajon – so snemalcu medija Nova24TV fizično preprečili dostop. Kot poroča Nova24TV je bilo iz ust predstavnikov za odnose z javnostjo SD je bilo slišati celo zastrašujoče besede, da na njihovih tiskovnih konferencah Nova24TV ni zaželena. Naknadno je ekipa tiskovnega predstavnika stranke SD Denisa Sarkića  Novi24TV odpisala: “Spoštovani, kot veste, smo v stranki SD zaradi znanih zlorab, laži in potvarjanj s strani vašega medija že pred časom sprejeli odločitev, da z vašim medijem ne sodelujemo. Žal z načrtnim generiranjem laži in sovraštva nadaljujete še naprej. Dokler bo tako, na naših dogodkih niste dobrodošli. Tudi informacija o varnostniku ne drži, saj ga nimamo in ga na lokaciji tudi ni bilo.” Se je pa kasneje odzvala tudi Fajonova s svojim opravičilom, češ, da je prišlo do nesporazuma. Sporočila je: Nobenega navodila o prepovedi snemalcu z moje strani ni bilo. Vsi novinarji in mediji so na naših novinarskih dogodkih dobrodošli.”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo