Po Jožetu Možini na spisku slovenskih policistov Bojan Požar, vprašanje časa kdaj se bodo znašli Peter Jančič, Boris Tomašič in ostali kritiki Golobove vlade

Foto: Policija

Kljub različnim ideologijam bi bilo dobro, če bi se naši politiki na levici zavedali besed nekdanjega ustavnega sodnika, danes pa vrhovnega sodnika Jana Zobca, izrečenih pred nekaj dnevi za Radio Ognjišče. Zobec je jasno povedal, da brez medijskega pluralizma ni pluralizma v širšem pomenu, brez pluralizma pa ni demokracije. Zavedajo pa se še kako dobro drugega dela razmišljanja Jana Zobca, da brez nadzora medijev ni dobljenih volitev.

Bolj kot to, da se ne zavedajo prvega dela razmišljanja vrhovnega sodnika je žalostno, da za nadzor nad mediji uporabljajo organe pregona. Tako so denimo v začetku meseca nekatere besede Ivana Sivca, da se je Milan Kučan vmešaval v delovanje RTV Slovenije, zbodle do te mere, da so avtorja oddaje dr. Jožeta Možino obiskali policisti. Vendar kot kaže ne gre za osamljeni primer, saj naj bi policija obiskovala oziroma iskala še enega novinarja, ki je kritičen do te vlade in to je Bojan Požar.

“Mimogrede: eden od sosedov mi je pravkar povedal, da me je v Hočah, zadnjih 14 dni, že 2x iskala uniformirana @policija_si. Sosede so spraševali zame, niso pa hoteli povedati zakaj. Prav tako mi ni jasno, zakaj me ne najdejo, ali vsaj pustijo kakšnega obvestila,” je sporočil novinar Bojan Požar. Glede na sosledje dogodkov je samo vprašanje, kdaj se bodo na tnalu znašli Peter Jančič, Boris Tomašič, novinarji Domovine, ker so kritični do te oblasti?

Vir: X