Po Klakočar Zupančičevi bi sedaj še Pirc Musarjeva prepovedala poslancem zastavljati poslanska vprašanja

Foto: Zajem zaslona (Twitter/MeMyselfAndl)

Nova oblast, nova merila ter nova prali. S temi besedami bi lahko opisali dogajanje okoli poslanskih vprašanj, ki jih poslanci lahko zastavljajo predsedniku vlade in ministrski ekipi. Če je bilo pred nastopom vlade Roberta Goloba poslancem omogočeno povsem svobodno zastavljanje takšnih vprašanj, smo z njegovo vlado in sedaj kot kaže predsednico dobili drugačna pravila.

Kot prva se je v primernost poslanskih vprašanj vmešala predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Namreč sama osebno je velikokrat posredovala predvsem pri vprašanjih opozicijskih poslancev SDS in jih označila kot neprimerna, da se zastavijo predsedniku vlade ali njegovi ministrski ekipe.

Po novem je kot kaže ta presoje presegla zidove državnega zbora in se celo preselila v predsedniško palačo. V primernost zastavljanja poslanskih vprašanj se je namreč kot kaže sedaj vmešala še predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Poslanka SDS Alenka Jeraj je namreč vladajočo kliko razburila s tem, ko je želela od policije izvedeti ali smo v Ljubljani res priča porastu posilstev s strani ilegalnih migrantov. To je tako znerviralo predsednico republike, da je za POP TV opozicijsko poslanko obtožila, da zastavlja nedostojna vprašanja oziroma si celo drzni zastaviti poslansko vprašanje.

Predsednik SDS in poslanec Janez Janša je predsednici republike odgovoril: “Poslanec/ka državnega zbora lahko postavi katero koli vprašanje. Absurdno je trditi, da neko vprašanje ni resnično, kajti tak je lahko kvečjemu odgovor. Reakcija PRS je povsem neumestna.”

Vir: Twitter