Včeraj je v Ljubljani pozno zvečer potekal svet stranke SMC o aktualnih zadevah in nadaljnjih korakih v stranki. Sprejeta sta bila dva sklepa.

Po končanem svetu stranke SMC o aktualnih zadevah in nadaljnjih korakih v stranki je v izjavi za javnost predsednik SMC Zdravko Počivalšek povedal: “Danes zvečer smo imeli zelo dolgo in temeljito razpravo. Iskali smo rešitve in mislim, da smo, tako kot že večkrat v lanskem letu dokazali, da se znamo v Stranki modernega centra poenotit v ključnih zadevah.”

Prvi sklep, ki so ga sprejeli v SMC je bil, da nadaljujejo s konstruktivnim delom v obstoječi vladi s ciljem realizacije podpisane koalicijske pogodbe, z drugim sklepom pa so Počivalška v SMC zadolžili, da prenovi stranko ter jo kot tako pripelje na naslednje volitve. Imajo pa v načrtu tudi programski kongres. Sta pa po končanem svetu stranke SMC hitro v noč izginila predsednik DZ Igor Zorčič ter vodja poslanske skupine Janja Sluga, katera sta pred sestankom stranke veljala za nasprotnika predsednika Počivalška, poroča Nova24TV. Ali slednje pomeni, ali to, da sta stisnila rep med noge ali pa gre zgolj za zatišje pred naslednjim viharjem, bo znano v kratkem.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo