Po mnenju Boštjana M. Turka je gospodarstvo zadnje kar zanima Roberta Goloba

Foto: X tolemamo

Vlada se rada pohvali kako je bil Robert Golob uspešen gospodarstvenik in kako naj bi to danes prenašal v politiko. Vendar, če je temu še pred letom in pol verjelo več kot 400 tisoč ljudi, je danes zgodba povsem drugačna. le redki so še, ki verjamejo, da je Golob uspešen gospodarstvenik, kar pa nenazadnje kaže tudi s svojimi dejanji in odnosom do gospodarstvenikov in gospodarstva.

V tem tednu je namreč potekal Vrh gospodarstva, ki poteka na Brdu pri Kranju. Na njem je bil tudi panel oziroma pogovorni večer na katerem so nastopili nekdanji predsedniki slovenskih vlad. Sam Robert Golob pa je bil slavnostni govorec, kar pa po navedbah novinarja Bojana Požarja naj ne bi bila njegova intimna opcija. Premier bi moral biti slavnostni govornik že na lanski prireditvi, a je svoj nastop odpovedal.

Kot poroča Bojan Požar je tudi letos želel odpovedati svoj nastop, a se je odločil drugače, ko naj bi izvedel, da bo potekal panel z nekdanjimi predsedniki vlade. Ob tem Požar še navaja, da si je s tem Golob priboril, da je bil edini govorec na prireditvi. Še bolj kritičen do odnosa Roberta Goloba do gospodarstva pa je dr. Boštjan M. Turk, ki je zapisal: “Gospodarstvo je očitno zadnje, kar ga zanima.”

Vir: X