Po mnenju Društva novinarjev Slovenija, lahko ljudstvo mobilizirajo in ščuvajo samo točno določeni izbranci!?

Foto: Zajem zaslona Twitter / e-maribor

Po sredinem protestu upokojencev naj bi se pojavljala namigovanja, da se je pred RTV Slovenija zgodil incident. Zgodbo so nemudoma “zagrabili” osrednji mediji in želeli vso zadevo naprtiti organizatorju Pavlu Ruparju. Mimo tega niso mogli niti v Društvu novinarjev Slovenije.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1664234660480647169?s=20

Za RTV Slovenija so se na domnevni incident odzvali v DNS in Ruparja obtožili ščuvanja in mobilizacije ljudstva. “DNS: Rupar mobilizira ljudi in ščuva ljudstvo, in če se bo takšno dogajanje dopuščalo še naprej, se bodo tudi tovrstni incidenti nadaljevali in stopnjevali,” so navedli v omenjenem društvu. Politolog dr. Miro Haček ob tem opozarja, da je sicer vsaka podrobnost s petkovimi kolesarji naključne, vendar kljub vsemu takrat v DNS z mobilizacijo in ščuvanjem ljudstva niso imeli težav.

Novinar Bojan Požar pa je zavzetje takšnega stališča s strani DNS označil, kot signal, da se lahko ljudstvo mobilizira in ščuva samo s strani točno določenih izbrancev. Politični analitik Edvard Kadič pa je prepričan, da to vse pove o slovenskem novinarstvu, o DNS pa po njegovem tako nima smisla izgubljati besed.

https://twitter.com/EdvardKadic/status/1664238986108325888?s=20

Portal e-maribor pa je opozoril, da bi verjetno lahko Helena Milinković posredovala posnetke morebitnega incidenta, saj je dogajanje pred RTV Slovenija snemala kar z dvema mobilnima telefonoma. Hkrati jo prosijo oziroma sprašujejo, če ostaja kakšen takšen posnetek.

https://twitter.com/Embportal/status/1664218625035599872?s=20

Vir: Twitter in e-maribor