Po mnenju Janeza Starihe so oni kot ljubljanski marginalci tisti, ki odločajo kdo nam bo vladal?

Foto: Facebook

Kljub temu, da se je na spletu pojavil dokaj nenavaden zapis ljubljanskega mestnega svetnika Janeza Starihe, osrednji mediji o tem molčijo. V Sloveniji bi morali imeti po Ustavi demokratično ureditev, a kot kaže ravno zapis Starihe temu ni tako in posamezniki odločajo kdo nam bo vladal.

Vlada RS se mora začeti zavedati, da smo jo ustoličili petkovi kolesarji in da ji bomo, če bo tako potrebno, na enak način tudi odpovedali gostoljubje,” se je glasil zapis Janeza Starihe. Gre za odkrito priznanje, kako pri nas ulica odloča kdo nam bo vladal, pri tem pa ji pomagajo osrednji mediji.

Kot ob tem poudarja novinar Bojan Požar je še bolj skrb vzbujajoče dejstvo, da je Janez Stariha eden tistih, ki velikokrat širi primitiven oziroma sovražni-sovraštveni govor po spletu.

“To sporočilo lepo kaže vso nadutost in aroganco “nevladnikov”. Niso ljudje tisti, ki na volitvah volijo parlament/vlado, ampak so to “oni”. Skupina ljubljanskih marginalcev je torej tista, ki odloča, kdo nam bo vladal? MSM pa lepo tiho. Pa kam smo mi to padli?”, pa takšno retoriko ocenjuje Boštjan Perne.

Vir: Twitter