Po mnenju Mateja Lahovnika si želi Levica z novo obdavčitvijo inženirje in strokovnjake odgnati v tujino ter Slovenijo potisniti v razvojni zaostanek

Matej Lahovnik. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Marijan Turjan)

Leta nazaj je bila Slovenija za mnoge države na vzhodu in jugu še vzor ter zgodba o uspehu. Z vključevanjem vse bolj leve politike v slovensko družbo pa se je ta razkorak manjšal oziroma so nas začele te države na poti razvoja in uspehov prehitevati.

Kljub temu se je zgodila zdravstvena in ekonomska kriza, ko je vlada Janeza Janše pokazala kako je lahko vseeno Slovenija uspešna. Ekonomski rezultati so namreč pokazali, da se zna tako gospodarstvo kot politika boriti proti krizam ter se z njimi uspešno spopasti. Vendar so ljudje na volitvah ponovno politiko podali v roke slovenski levici, ki je trend uspehov (neuspehov) obrnila v negativno smer.

Tako so denimo ljudje s prihodom vlade Roberta Goloba na oblast nemudoma ostali brez razbremenitve plač, ki jo je uvedla predhodna vlada. Padec cen energentov na svetovnih trgih ljudje v Sloveniji ne občutijo, ker vlada skrbi, da denar namesto ljudem ostaja državi. Prav tako razmišljajo o dodatni obremenitvi plač, kljub temu, da so le te že sedaj pri nas med najbolj obdavčenimi.

“Levica bo s previsoko progresivno obdavčitvijo dela še več mladih inženirjev in drugih strokovnjakov “odgnala” v tujino, SLO pa obsodila na velik razvojni zaostanek,” pa trenutno politiko vidi ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Vir: Twitter