Po mnenju uporabnikov družbenih omrežij Vasko Simoniti “razbil” opozicijo kot slovenska nogometna reprezentanca hrvaško reprezentanco

(Foto: Zajetje zaslona)

Interpelacijo Vaska Simonitija je na družbenem omrežju uporabnica Erika Planinšec pokomentirala: “Kopja se lomijo v kulturi /…/ mar so te drobtinice res tako slastne, da se nekaterim poslancem mračita um in razum?” Besede uporabnice Twitter-ja zelo dobro opišejo dogajanje v Državnem zboru in argumente s katerimi želijo predlagatelji doseči odhod ministra za kulturo. Opozicija v interpelaciji med drugim ministru očita stvari, ki sploh niso v njegovi pristojnosti, poleg tega pa so navajali celo podatke, da je minister znižal sredstva za kulturo, kar seveda ne drži.

Najboljšo predstavo, kako je minister včeraj opravil z očitki je ilustriral Edvard Kadič, ko je objavil sliko slovenske nogometne reprezentance, ki je slavila proti Hrvaški. Velika večina ljudi je bila ob včerajšnji seji Državnega zbora prepričana, da je dialog leve politične opcije padel pod nivo vzdržnosti.

Leva politična opcija je ob pomanjkanju argumentov šla celo tako daleč, da je ministru očitala uničenje STA. Marko Bandelli (SAB) je ministru očital grdo obnašanje, med tem, ko je minister na drugi strani z argumenti na očitke odgovarjal mirno in odločno. Matjaž Nemec (SD) je ministru očital, da v Ameriki ne bi preživel, na kar se je minister odzval z besedami, da Nemec ne bi preživel, če ne bi bil politik.

Na dogajanje v Državnem zboru se z zapisom odzval tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je prepričan, da je kulturni minister eden redkih politikov, ki je resnico zmožen povedati v obraz in dodal: “Reči bobu bob je kvaliteta politika, ki je ne premore vsak,”.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo