Po mnenju Vinka Gorenaka smo priča zablodam in stranpotem “Golobnjaka” in predsednice republike

Dr. Vinko Gorenak (Foto: posnetek zaslona)

Nekdanji poslanec in minister dr. vinko Gorenak je je v svojem zadnjem blogu razpisal o zablodh in stranpoteh “Golobnjak” in predsednice republike. Na začetku razmišljanja dr. gorenak pojasnjuje, da ima z besedo “Golobnjak” v mislih vladno garnituro, ki jo vodi Robert Golob. Zadnji dogodki po besedah nekdanjega ministra kažejo, da bomo kmalu prišli tako daleč, da se bodo v to kategorijo kmalu uvrstili še Ustavno sodišče in predsednico republike.

V svojem razmišljanju dr. Gorenak poudarja, da morajo vidni politiki v mesecu juniju skrbno načrtovati svoje obveznosti. To velja predvsem zaradi tega, ker v tem mesecu praznujemo pravnik Dan državnosti in druge dogodke povezane s slovensko osamosvojitvijo. Tako se vsaj od predsednika republike, predsednika vlade in predsednika državnega zbora pričakuje, da sedo udeležili teh dogodkov. Kljub temu pa pri nas v zadnjem obdobju temu ni tako.

Vinko Gorenak pri tem obuja spomine na spravno ravnanje predenika vlade iz leta 2000 Andreja Bajuka. “Najprej se je odpravil v Kočevski rog, na kraj po vojni izvensodno pobiti domobrancev in drugih s strani takratnih partizanskih oblastnikov, takoj za tem pa na Sveti Urh pri Ljubljani, ki pa je znan po domobranski postojanki, kjer naj bi pobijali partizane. To je tipičen primer ravnanja čiste politične uravnoteženosti predsednika vlade vseh državljanov Slovenije. Ni mu kaj očitati,” je zapisal dr. Vinko Gorenak.

Celotno razmišljanje si lahko reberete na tej povezavi.

Vir: dr. Vinko Gorenak blog