Po mnenju Zdravka Počivalška na levi politični opciji preveč egotripov in premalo operativnosti, kar onemogoča normalno sodelovanje

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek. (Foto: FB)

Ljubljana, 17. januar 2021 –  Na dogajanje, ki smo ga v zadnjih dneh priča s strani leve politične opcije se je z besedami: “Kdo res brani demokracijo v Sloveniji?”, odzval gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek. V svojem zapisu na Facebook-u se je Počivalšek dotaknil tudi pritiskov, ki so jim bili poslanci priča, ker za mandatarja niso želeli podpreti Karla Erjavca. Pri tem po besedah Počivalška niso izbirali sredstev, ampak so bili na eni strani zelo priliznjeni, po drugi strani pa zelo žaljivi.

Ob tem je Počivalšek povedal, da so organi SMC enotno zavrnili Erjavca za mandatarja, kljub temu pa so bili še vedno tarča različnih klicev in ponudb. V svojem zapisu se je dotaknil tudi primerjave dela v vladi Janeza Janše kot vladi Marjana Šarca. Gospodarski minister je menja, da se da z desno politično opcijo sodelovati, med tem, ko je na levi mnogo preveč egotripov in premalo operativnosti, kar onemogoča sodelovanje, ki bi Slovenijo peljalo v smeri razvoja.

Celoten zapis gospodarskega ministra in predsednika SMC Zdravka Počivalška lahko preberete tukaj.

M.I.