V primeru najdbe delov človeškega okostja, ki so jih v soboto našli pri prenovi stanovanja v stanovanjskem bloku na Klemenčičevi ulici 11 v novomeškem Bršljinu policija izvaja okrepljeno kriminalistično preiskavo, zbira obvestila ter ugotavlja okoliščine. Najdena lobanja je bila s strani kriminalistov zavarovana in predana Inštitutu za sodno medicino.

 

Policijska uprava Novo mesto je potrdila, da je pri prenovi keramične peči občan naletel na ostanke človeške lobanje oziroma lobanjskih kosti. Neuradno naj bi šlo za otroško lobanjo. Sicer gre za stanovanjski blok, zgrajen v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Med drugim morajo preiskovalci ugotoviti tudi kdaj so omenjeno lobanjo zazidali v peč.

 

V nedeljo je o tem poročala TV Slovenija in po neuradnih informacijah bo preiskava zahtevna, v omenjenem stanovanju se je namreč  zamenjalo več lastnikov.

 

So pa v informativni oddaji na Planet TV včeraj špekulirali, da bi lahko šlo za pogrešano Majo Vojvodo, katera edina ustreza na seznamu pogrešanih oseb slovenske policije. 16. maja 1986 se je Maja z dvema dečkoma igrala v prvem nadstropju stolpnice na Kuzmičevi 5 v Ljubljani, kjer je živela z mamo Marinko, očetom Darkom in mlajšim bratom Alešem. Ko so se trije otroci prenehali igrati, bilo je okoli šeste ure zvečer, je odšla pred stolpnico pogledat, kje je njen petletni bratec, ki je takrat obiskoval vrtec ob stari bežigrajski knjižnici. Brata ni opazila, zavila je za blok in izginila.

Vir: Škandal24.si

 

Uredništvo