Po novem bo projekt Prostofer zaživel tudi v Šmarju pri Jelšah

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Občina Šmarje pri Jelšah je pred nekaj dnevi pristopila k projektu Prostofer. Govorimo o projektu zavoda Zlata mreža in je trajnostni vseslovenski projekt, ki starejšim zagotavlja mobilnost tudi v zrelih letih.

Sodelujoči v projektu namreč povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in za to ne zmorejo uporabljati javnega in plačljivega prevoza ter tiste starejše, ki takšnim osebam radi priskočijo na pomoč. Sedaj je tudi Občina Šmarje pri Jelšah podpisala pogodbo z zavodom Zlata mreža ter hkrati pri podjetju Petrol naročila novo električno vozilo, ki bo namenjeno izključno projektu Prostofer.

Na občini načrtujejo, da bo projekt dejansko za uporabnike zaživel na začetku poletja. V tem času bo zavod Zlata mreža poskrbel za izobraževanje in usposabljanje voznikov – prostoferjev. Ob tem dodajmo, da lahko prostofer postane vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v prostem času pripravljen pomagati tistim, ki potrebujejo prevoz. Izkušnje iz ostalih občin kažejo, da so največkrat prostoferji upokojeni – poklicni šoferji, ki želijo pomagati.

V kolikor bi tudi vi želeli postati prostoref se lahko obrnete na Sergejo Javornik, tel. 03 81 01 264 ali [email protected].

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah