Po odkriti okužbi v vrtcu v Rogaški Slatini zaprli en oddelek, v karanteni 23 oseb

Foto: Občina Rogaška Slatina

Rogaška Slatina 30. julij 2020 – Včeraj so v oddelku vrtca v Rogaški Slatini zaznali okužbo s COVID-19 zato so vse otroke in vzgojiteljice poslali v karanteno. Tako so po besedah ravnateljice Majde Plavčak za Radio Rogla ukrepali v skladu z navodili NIJZ.

V izolaciji je tako po besedah ravnateljice trenutno 20 otrok in trije zaposleni. Prav tako so zaprli del vrtca, vhod, ki povezuje tri igralnice, garderobo in sanitarije. Danes načrtujejo temeljito razkuževanje teh omenjenih prostorov.

Po besedah ravnateljice je bila s COVID-19 okužena zaposlena, ki se je vrnila z dopusta, druge okužbe pa v vrtcu trenutno še niso zaznali. Zato danes pri njih delo poteka nemoteno in ni čutiti nobene panike. V vrtcu zaradi dogodkov prav tako niso zaskrbljeni, ker imajo v vrtcu pet ločenih vhodov in tako ni velike nevarnosti za prenos bolezni.

V Rogaški Slatini so včeraj odkrili 5 novih primerov okužbe s COVID-19, v zadnjih 14. dneh je bilo potrjenih vsega skupaj 8 okužb. Skupaj je bilo v Rogaški Slatini potrjenih 52 okužb.

Avtorica: Nina Krobat

Vir: novice.si