Po protestnem pismu župana Žoharja, sedaj še Letušani Golobu sporočajo: “Dovolj je praznih obljub”

Foto: Zajem zaslona Facebook

Po več kot 6 mesecih od katastrofalnih poplav, ljudje od Golobove vlade niso prejeli še nič, razen praznih obljub. To so na sobotnem shodu opozorili tudi krajani Letuša, ki so po protestnem pismu braslovškega župana Tomaža Žoharja, sedaj še sami opozorili na neodzivnost vlade. V preteklem tednu je namreč prvi na to Goloba opozoril braslovški župan.

Foto: X

V preteklem tednu je namreč Tomaž Žohar Roberta Goloba v pismu opozoril, da vlada “stagnira” pri protipoplavni obnovi in so krajni najbolj prizadetih območij prepuščeni sami sebi. Kot je še opozoril braslovški župan je zaskrbljujoče tudi, da na vidiku ni nobene pravne podlage, prav tak pa ne vladnega interesa, da bi se za krajane občine našle trajne rešitve in sicer na območjih, ki so po avgustovskih poplavah neprimerna za bivanje.

Sedaj so se temu protestu pridružili tudi krajani, ki so Golobovo vlado opozorili oziroma ji sporočili: “Dovolj je praznih obljub”. S tem so krajani Letuša pokazali, da doslej za reševanje te problematike ni bilo narejeno čisto nič, kljub drugačnim obljubam in zagotovilom tako Roberta Goloba, kot Boštjana Šefica, ki naj bi skrbel za popoplavno obnovo.

Vir. X in Večer