Po tem, ko bi poslanci levice svoje nasprotnike nagnali in iztrebili, bi jih sedaj Lidija Divjak Mirnik v “spoštljivem dialogu” izničila?

Foto: Twitter (Lidija Divjak Mirnik)

S strani levih politikov in ljudi, ki se podajajo v politiko smo v luči “spoštljivega dialoga” lahko slišali, da si za svoje nasprotnike želijo, da bi jih nagnali in iztrebili. Kot kaže se je tudi poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik sedaj spomnila, da bi bilo potrebno v luči tega dialoga za svoje nasprotnike uporabiti kakšen konkreten izraz, zato je prepričana, da je to prava beseda izničiti.

Divjak Mirnikova je namreč zapisala: “Vse “podtaknjence” v zakonih je treba takoj izničiti!
In ne, nismo vsi isti!”. Njeno razmišljanje se je sicer nanašalo na današnji nastop, ki sta ga imela z Marjanom Šarcem pred Državnim zborom, kos ta iniciativi Glas ljudstva predala odziv na njihovih 138 zahtev. Mirnikova je še prepričana, da oni slišijo civilno družbo. Zanimivo je tudi, da se v LMŠ strinjajo skoraj z vsemi zahtevami iniciative Glas ljudstva.

No da gre za zelo neposrečeno izjavo je zapisal tudi novinar Bojan požar, ki se tudi sprašuje, če je sedaj po “nagnati” in “iztrebiti”, nova beseda za svoje nasprotnike in to v luči spoštljivega dialoga “izničiti”?

Pri vsem tem je zanimivo tudi, da se SD strinja s 131 zahtevami Glasa ljudstva, za ostali 7 pa so se pripravljeni še pogovarjati. Tako je namreč zelo zanimivo za kakšno iniciativo gre, če se kar dve stranki KUL-a strinjata z večino njihovih zahtev? Je to civilna iniciativa znotraj političnih strank?

Vir: Twitter