Po ugotovitvah Mandatno volilne komisije Državnega zbora RS je poslanec SD Gregor Židan kršil Zakon o poslancih

Poslanec SD Gregor Židan. (Foto: Posnetek zaslona)

Nova24TV poroča, da je Mandatno volilna komisija (MVK) Državnega zbora Republike Slovenije ugotovila, da je poslanec SD Gregor Židan kršil zakon o poslancih, je za POP TV povedal predsednik (MVK) in poslanec DeSUS Ivan Hršak. Gregor Židan za delo pomočnika glavnega trenerja slovenske reprezentance mladih nogometašev ni imel dovoljenja delodajalca, državnega zbora.

V izjavi za POP TV je včeraj predsednik mandatno volilne komisije Ivan Hršak sporočil ugotovitev MVK, da je Židan kršil zakon o poslancih, saj ni imel dovoljenja delodajalca, državnega zbora za opravljanje dopolnilne dejavnosti. Povedal je: “Poslanci smo drugim državljanom za zgled in bi se morali držati zakonov, ki jih tudi sami sprejemamo. V tem primeru je to Gregor Židan naredil čisto narobe.

Hršak je še mnenja, da je narobe, da je Gregor Židan račune za opravljeno storitev NZS izstavil preko svojega gostinskega podjetja Gregorino, Židan je namreč delo opravljal kot fizična oseba. MVK je še ugotovila, da trenersko delo sodi v okvir izjem splone prepovedi dodatnih dejavnosti poslancev. In ker Židanovi funkciji nista nezdružljivi, pogoji za odvzem mandata niso izpolnjeni, je še povedal Hršak.

Vir: Nova24TV