Po uspešni zgodbi zbiranja denarja za malega Krisa, pomagajmo zbrati še 80.000 evrov za petletnega Gala in njegovo zdravljenje v ZDA

Foto: Svet24 (osebni arhiv)

Po uspešni akciji za malega Krisa bi bilo lepo, ko bi Slovenci tako uspešno zgodbo ponovili še za petletnega Gala. Gal se je v Mariboru rodil z deformacijo komolcev. Domači zdravniki so mu zavrnili zdravljenje v ZDA pri dr. Paleyju, ker naj ne bi bilo v skladu z upravnim postopkom. Starši so se sedaj odločili za tožbo zoper Zavod za zdravstveno zavarovanje in zato bodo poskušali sami zbrati denar za poseg v ZDA.

Foto: facebook

Gal se sooča z redko deformacijo, zaradi katere ne more normalno uporabljati sklepov v komolcih. Njegovi kosti koželjnica in podlahtnica sta namreč zaraščeni zato dlani ne more obrniti za več kot 30 odstotkov. Roke tudi ne more iztegniti do konca ali jih obrniti tako, da sta dlani obrnjeni navzgor.

Od marca do danes so zbrali 40.000 evrov ampak za zdravljenje manjka še 80.000 evrov. Za njegovo zdravljenje denar zbira društvo Maus, na svojem transakcijskem računu SI56 6100 0000 7087 846, Delavska hranilnica, d. d., Ljubljana (s pripisom za Gala) ali s SMS sporočilom GAL 1 in GAL 5 na 1919.

Foto: facebook

Tako kot akciji zbiranja denarja za malega Krisa se tudi akciji zbiranja denarja za Gala pridružujemo na portalu Celjski glasnik.

Vir: e-maribor.si .