Leva stran politike, predvsem predsednica SD Tanja Fajon imajo veliko za povedati o dialogu, pomirjajoči politiki, nenasilju, enotnosti, je pa težko reči, da bi svoje besede kakorkoli uresničevali. Niti politiki na levi strani niti njihovi simpatizerji. Namreč, nič spornega se jim ne zdi, da na primer predsedniku vlade Janezu Janši grozijo s smrtjo, pred parlamentom sežigajo lutke notranjega ministra Aleša Hojsa, postavljajo okrvavljene šolske klopi pred Ministrstvo za kulturo, lepijo fotografije zdravnikov ter jim grozijo s smrtjo in še in še bi lahko naštevali.

Med epidemijo se je huliganstvo še dodatno povečalo. Levičarji večkrat na dan povedo, da imamo strahovlado. Zanje karkoli izreče vlada je ustrahovanje naroda, so mnenja, da vlada ni sposobna dialoga, ampak da le posega po restriktivnih ukrepih. Zavrnejo pa vabilo vabilo predsednika države Boruta Pahorja, ki se zavzema za pogovor in sodelovanje pri reševanju aktualnih problemov. Na mestu je vprašanje zakaj se grožnje, razgrajanje, metanje granitnih kock pojavi le takrat, ko vlado sestavi Janez Janša? Leva opcija bo odgovorila, da zaradi njegovega “avtokratskega” vladanja, resnica pa je takorekoč na dlani. Dialoga na levici sploh ne želijo.

Spoštovani, na protestih, kamor pridno hodite in vabite, se javno grozi s smrtjo. Nosijo se majice z grožnjo s smrtjo. Nosijo jih osebe, ki so znane. S smrtjo se grozi na sejah vodstvenih organov javne RTV Slovenija. Tri ure je trajala seja, tri ure so sejali pod transparentom, kjer se je grozilo s smrtjo 220 tisočim, ki so volili za SDS, in to v času, ko je bila stranka v opoziciji. Grozi se s smrtjo neposredno meni,” je Janša spomladi spomnil na to, kako so sliko z grožnjo s smrtjo kot nekaj povsem običajnega objavili tudi na spletni strani javne RTV in vprašal: “Kljub temu, kar piše v Kazenskem zakoniku. Sprašujem vas, pristojne v policiji, tožilstvu, sodiščih, ali imamo v pravno državo ali zakoni veljajo za vse enako-ali se lahko grozi s smrtjo tistim, ki jih imate za drugorazredne?”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Link: Nova24TV