Pod Golobom ste ob povprečni mesečni plači oškodovani za več kot 600 evrov!

Vlada Roberta Goloba. (Foto: Twitter / Tanja Fajon)

Še kako močno se Robert Golob oklepa besed, ki jih jeizrekel pred volitvami. In to je, da kaj bo ljudem več denarja, saj ga ne bodo znali porabiti, zato danes raje daje svojim NVO-jem in vsem pripadnikom te oblasti, davkoplačevalce ma močno udarja po žepu. Finance so namreč razkrile, da so ljudje ob povprečni plači na leto oškodovani za več kot 600 evrov.

Na Financah so namreč naredili letno primerjavo plač, ki bi jo imeli pod Janezom Janšo in katero imate danes pod Golobom. Omenjeni medij je pri tem upošteval tudi inflacijo in prišel do številk, ki kažejo da so edini uspeh te vlade davki, ki se enormno povečujejo. Ljudje z minimalno plačo tako na letni ravni zaslužijo 365,65 evrov manj, kot pod vlado Janeza Janše.

Tisti, ki prejemajo povprečno plačo, so pod Golobom letno oškodovani za 664,18 evra, tisti z dvakratnikom povprečne plače pa že za 1019,09 evra. Če prejemate štirikratnik povprečne plače ste oškodovani za 1.874,09 evra, tisti s šestkratnikom povprečne plače pa za kar 4.360,72 evra. Prvak SDS-a Janez Janša je ob tem zapisal: Golobizacija se močno pozna v vaših denarnicah.”

Vir: X in Finance