Podjetje v solastništvu moža Manice Janežič Ambrožič od RTV Slovenija prejelo več kot 850 tisoč evrov! Je njena kredibilnost na mestu?

Foto: pixabay.com

Zaposleni v informativnem programu nacionalne RTV Slovenija so v tem tednu pred stavbo omenjenega medija pripravili protestni shod, na katerem so opozarjali na po njihovo nedopustnost programskih sprememb v informativnem programu za leto 2022. Ena glavnih govornic in nasprotnic teh sprememb je tudi Manica Janežič Ambrožič.

Zakaj se izpostavlja ravno njo? Gre še za eno od zaposlenih na nacionalni televiziji pri kateri se pojavljajo sumi konflikta interesov. Podjetje njenega moža, ki je v solastništvu, namreč zelo “dobro” sodeluje z nacionalno televizijo. Kot izhaja iz portala za javna plačila ERAR sta podjetji Sport Media Focus in SBR Sport, katerih solastnik je tudi mož Manice Janežič Ambrožič s strani RTV Slovenija prejeli 896.872,54 evrov.

Vir: ERAR

Da se v primeru Manice Janežič Ambrožič pojavljajo sumi konflikta interesov je v javnem pismu opozoril tudi dr. Janez Remškar. “Če je res, kar je bilo objavljeno v medijih, da vaš soprog poslovno sodeluje z RTV SLO, ob tem ko ste vi  pomembna uslužbenka te iste hiše, si upam brez zapisati, da je to konflikt interesa in pozivam pristojne, da to takoj preverijo,” je dejal Remškar. V svojem pismu je dr. Remškar opozoril, da posli v primeru javnega denarja nikoli nebi smeli teči med ljudmi v taki povezavi, kot prihaja v primeru Manice Janežič Ambrožič in njenega moža.

Vir: Nova24TV