Podjetniki enotni, da državni podsistemi razadajo, vlada in njeni veljaki pa niti ne trznejo

Vlada Roberta Goloba. (Foto: Twitter / Tanja Fajon)

Z vsakim dnem je bolj jasno, da ima vlada do določenih podsistemov in posameznih skupin državljanov izredno podcenjevalen odnos. Tako denimo se vlada požvižga na vse stavke, ki se ji dogajajo v Sloveniji, še več, ob tem raje stavkajoče podcenjuje in zanemarja. Na drugi strani imamo pa predsednika valde, ki preko zasebnega podjetja prodaja električno energijo.

Če so doslej stavke različnih državnih podsistemov najbolj občutili državljani, se danes to breme vse bolj prenaša na podjetnike. Tako so za SBC o tej težavi spregovorili profesorica na Ekonomski fakulteti v Ljubljani dr. Polona Domadenik Muren, direktor podjetja Lumar Marko Lukič in direktor podjetij Comark in paklog Branko Butala.

Sogovorniki so si enotni, da smo priča stavkam v javnem sektorju, ki jim pod vlado Roberta Goloba ni videti konca. Te pa najbolj občutijo gospodarstveniki in državljani. Sogovorniki so podali svoja stališča na posnetke, ki prikazujejo kako dejansko ljudje tečejo do upravnih enot, da bi lahko uredili svoje zadeve. Kot je že pred časom izpostavil direktor in lastnik Lumarja se stavke na upravnih enotah poznajo pri izdai gradbenih dovoljenj, kar pa ljudem onemogoča postavitev svoih nepremičnin, podjetja pa tišči na rob propada.

Vir: SBC