Podpisan dogovor o financiranju izgradnje prvega železniškega postajališča na območju Občine Slovenske Konjice

Lokacija novega železniškega postajališča Zbelovo. (Foto: DRSI)

V ponedeljek, 7. junija 2021 sta Ministrstvo za infrastrukturo in Občina Slovenske Konjice podpisala Dodatek k dogovoru o financiranju gradnje novega železniškega postajališča ob glavni železniški progi Zidani Most–Šentilj pri kraju Zbelovo. Na podlagi podpisanega dogovora bodo v kraju Zbelovo leta 2022 pridobili novo sodobno železniško postajališče in bo hkrati tudi prvo železniško postajališče na območju občine Slovenske Konjice.

Novo železniško postajališče Zbelovo bo omogočilo vzpostavitev integriranega sistema javnega potniškega prometa na tem območju in s tem pripomoglo k povečanju povpraševanja po uporabi javnega prevoza. V sklopu postajališča bodo zgrajeni peroni s podhodom in dvigaloma, kolesarnica, parkirni prostor za osebna vozila P+R, ter avtobusna postajališča ob regionalni cesti R3-688/1232. Projektna dokumentacija bo izdelana do meseca septembra, nato sledi objava javnega naročila za izvedbo gradbenih del“, so v izjavi za javnost zapisali na Ministrstvu za infrastrukturo.

Direkcija za infrastrukturo naj bi za projekt vreden 2 milijona evrov zagotovila Direkcija za infrastrukturo. Na drugi strani bo Občina Slovenske Konjice zagotovila sredstva za gradnjo avtobusnih postajališč ter 50 % sredstev za gradnjo P+R za osebna vozila, kolesarnice in rekonstrukcije ceste ob železniški progi.

Uredništvo