Podporniki levice v Sloveniji ne popuščajo – Marko Crnkovič Miho Kordiša razglasil kar za misleca

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Včeraj se je odvil prvi krog soočen na RTV Slovenija pred volitvami za predsednika republike in pri tem nekateri podporniki levice že vidijo presežke v Mihi Kordišu. Tako je denimo Marko Crnkovič Miho Kordiša razglasil za zmagovalca prvega kroga soočenja in misleca ter govorca.

Za Večer je tako Crnkovič povedal, da na volitvah stavi na Miho Kordiša in Milana Brgleza, hkrati pa povedal, da si ne moreta obetati veliko uspeha na volitvah. V nadaljevanju je Kordiša razglasil za absolutnega zmagovalca in levičarskega misleca ter govorca. hkrati je vse ostale označil kot tako-tako.

Marko Crnkovič je na drugi strani Milana Brgleza razglasil za preveč pametnega in premalo populističnega, da bi lahko zmagal na volitvah. Hkrati je mogoče iz njegovega razmišljanja razbrati, da si na levici želijo malo drugačnega sistema volitve predsednika kot ga poznamo danes. izrazil je namreč, da bi Brglez lahko postal predsednik republike, če bi ga imenoval državni zbor.

Novinar Bojan Požar je ob tem opozoril, da so na levici za zmagovalca oklicali Miho Kordiša, na drugi strani pa Milana Brgleza razglasili za poraženca.

Vir: Twitter