Podžupan Celja Vladimir Ljubek sprejel dobrodelnega kolesarja Matjaža Hribljana

Foto: MOC

Podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek je v tem tednu pred stavbo občine  sprejel Matjaža Hribljana, ki že teden dni dobrodelno kolesari po Sloveniji za ozaveščanje o amiotrofični lateralni sklerozi – ALS in zbira sredstva za ljudi, ki se spopadajo s to boleznijo. V času od 19. julija, ko se je mladi kolesar iz Ivanjega sela pri Uncu, član Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike, podal na pot v Cerknici, pa do nedelje, 31. julija, ko bo sklenil kolesarjenje v Postojni, bo prevozil vseh 212 slovenskih občin.

»Takšna plemenita dobrodelna dejanja kot je vaše so za našo državo in družbo velikega pomena, z njimi kažete posluh in občutljivost za ljudi, ki se spopadajo s hudimi zdravstvenimi težavami. Ljudje, ki so oboleli za amiotrofično lateralno sklerozo ali krajše ALS, hitro napredujočim nevrološkim obolenjem, ki zaenkrat še ni ozdravljivo, tako v teh dneh prejemajo pomembno sporočilo, da v svoji bolezni in stiski niso sami,« je podžupan Vladimir Ljubek pozdravil in nagovoril Matjaža Hribljana, ki bo v trinajstih dneh prevozil 2576 kilometrov s kar 30.000 metri višinske razlike.

Ob tem je pogumnega kolesarja oskrbel z nekaj hladne sveže vode za bidon in mu za spomin izročil kapo s simbolom Celja, ki mu bo v teh v vročih dneh zagotovo prišla prav.

Kot je v krajšem pogovoru s podžupanom povedal Matjaž Hribljan, na dan naredi v povprečju 200 kilometrov, v minulih dneh pa je največjo težavo predstavljala predvsem vročina A kljub temu svoj projekt uresničuje po predvidenem načrtu. Matjaž  je danes v Celje prispel iz smeri Laškega, po postanku pred Mestno občino Celje je pot nadaljeval proti Žalcu.

Sredstva, ki jih bo Matjaž Hribljan zbral v sklopu svojega dobrodelnega projekta, bodo namenjena  za sofinanciranje fizične pomoči ALS obolelim na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala. V dobrodelni akciji lahko sodelujete s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevate 5 evrov.

Po podatki Društva distrofikov Slovenije je bolezen ALS v naši državi prizadela približno 150 ljudi. V Mestni občini Celje je 17 članov društva, med njimi dva obolela z ALS, ostali pa so z drugimi mišičnimi in živčno mišičnimi obolenji.

Več o akciji si lahko preberete na www.drustvo-distrofikov.si  in FB strani “212 občin”.

Trasa Matjaževe dobrodelne kolesarske ture je dostopna na  https://bit.ly/212_obcin_trasa, celotno turo je mogoče spremljati v živo na Twitchu https://www.twitch.tv/matjazh2.

Avtor: MOC27