Poglejte imena, ki jih propadli KUL kandidat Jože P. Damijan za tranzicijsko levico pripravlja za vodjo novo nastajajoče stranke!

Foto: arhiv Demokracije

Jože P. Damjan je za Dnevnikov Objektiv zanikal, da bi ustanavljal stranko ampak naj bi le pripravljal platformo za njen nastanek. Mediji poročajo, da se kot možni kandidati za predsednika te stranke omenjajo Ana Roš, Aleksander Čeferin, Tomaž Vesel in celo Ljudmila Novak.

Te navedbe je potrdil tudi Jože P. Damijan in dodal, da nekdo od teh imen bi znal biti novi predsednik nove stranke. Propadli kandidat KUL Damijan novo stranko pripravlja, kes si naj ne bi želel, da se na naslednjih volitvah pojavi: “enoimenska stranka s programčkom, ki ga lahko povzamemo na zaslonu pametnega telefona.” Po besedah Damijana naj bi ta sodeloval z določenimi intelektualci a imen ni želel razkriti.

Imeli smo inflacijo novih strank in novih imen, njihov osrednji problem pa je bil, da niso prinesli vsebine,” je ocenil Damijan.

Ob vsem tem je zanimivo, da antijanševa strategija več ne deluje a vse kaže, da se stranka ustanavlja ravno za boj proti Janezu Janši. Damijan je prepričan, da imamo zato na volitvah tako razpršene glasove, predvsem med šest strank na levem političnem polu. “Ko bodo ljudje pred volitvami spoznali, da na drugi strani ni prepričljive alternative in vsebinske vizije, bodo ostali doma,” meni. Jože P. Damijan stranko ustanavlja tudi, ker ga je strah nizke volilne udeležbe, ki bi Janezu Janši prinesla še večji uspeh na novih volitvah.

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV