Poglejte kateri lokalni poslanci so upokojencem in najbolj ranljivim skupinam odrekli solidarnostni dodatek. Ste jim zato namenili svoj glas?

Foto: Nova24TV

Kot smo že poročali so včeraj poslanci na seji Državnega zbora glasovali tudi o PKP 10, ki prinaša solidarnostni dodatek upokojencem z najnižjimi pokojninami in najbolj ranljivim skupinam.

Članek o višini in upravičencih do solidarnostnega dodatka si lahko preberete v članku Po včerajšnji potrditvi PKP 10 upokojencem solidarnostni dodatek v višini od 300 do 130 evrov!

Kljub dejstvu, da je predlog zakona predvideval pomoč najbolj ranljivim skupinam, kot kaže nekateri lokalni poslanci tega niso prepoznali. Ali so pri tem raje zasledovali lastne interese in interese strank, kot interese najbolj ranljivih skupin?

Z glasovanje so podporo solidarnostnemu dodatku odrekli lokalni poslanci: Nik Prebil (LMŠ), Željko Cigler (Levica) in Janja Sluga (Nep). Pri tem je zanimivo, da se okoli Janje Sluga pojavljajo govorice o prestopu v stranko SAB, ki bi se naj zavzemala za upokojence, z glasovanjem pa jim odreče dodatna finančna sredstva.

Na drugi strani so poslanci Karmen Kozmus Ferjan (SDS), Lidija Ivanuša (SDS), Robert Polnar (DeSUS) in Aleksander Reberšek (NSi), prepoznali stisko najbolj ranljivih skupin in jim namenili dodatna finančna sredstva.

Kako so poslanci glasovali lahko preberete tukaj.

Uredništvo