Predsednik vlade Marjan Šarec je Stanetu Povšiču, ki je bil zaradi medsosedske pomoči oglobljen s 1.000 evri, hladnokrvno odgovoril „Stane, časa nimam, veliko stvari je … komaj folgam“!

Šarec pravi, da nima časa za državljane!

Marjan Šarec, ki je našel čas, za objavo o odpisanih dolgovih Jankoviču je zapisal:  “Dobro jutro. Mnogi ste se obrnili name v svojih zasebnih sporočilih, nekaj pa tudi javno, zaradi zadeve odpisa dolgov podjetjem v lasti družine Janković. Prvo dejstvo je, da je odločilo sodišče, ki je neodvisen organ. Drugo dejstvo je, da je razsodilo po črki zakona, ki je bil sprejet, če se ne motim, leta 2013, in za katerega so glasovali skoraj vsi v parlamentu. Tudi glasni iz današnje opozicije. Tega seveda nihče ni dolžan razumeti, so pa to dejstva in jih samo pojasnjujem. Si pa tudi sam želim enakost pred zakonom, kajti če tega ni, potem težko govorimo o pravni državi.” 

Stane Povšič, to je tisti, ki  je dobil kazen, ker je pomagal prijatelju pri obnovi strehe, o katerem smo pisali tudi na našem portalu je na Šarčevo objavo zakaj kot pošten državljan ni vreden njegovega odgovora napisal: “Marjan Šarec, mene je gnila država po gnilem zakonu kaznovala s 1.000 evri globe, ker sem prijatelju Jožetu pomagal pri obnovitvi dotrajane strehe na 40 let stari hiši. Vse sem vam obelodanil v zasebnem sporočilu, kakšen gnil je bil tudi postopek državnih organov (financpolicajev), ki jih vi vodite. Kot pošten državljan nisem vreden vašega odgovora.”

Marjan Šarec pa je Stanetu hladnokrvno odgovoril: “Stane, časa nimam, veliko stvari je, komaj folfam…”

Upajmo, da bo Marjan Šarec našel vsaj toliko časa, da bo državljanom povedal, da ne “sfolga” in bo odstopil!

Prvotno objavljeno na e-maribor.si .