V Srbije je stanje zaradi koronavirusa še naprej dramatično. V 24 urah so številke okuženih spet poskočile. Če so se številke zadnje dni gibala okoli 300 okužb na dan, so sedaj številke poskočile nad 400 in nič kaj ne kaže, da se bodo umirile.

Okuženost v Srbijo še vedno narašča

V Srbiji so tako skupno zabeležili že 22.443 okuženih ljudi. najhuje je bilo v sredo, ko so dnevno zabeležili 426 okužb. Epidemiološka slika Srbije se je začela slabšati od 27. junija dlaje, ko so zabeležili 227 primerov, v zadnjih dneh pa je samo še huje. Srbija je zabeležila tudi veliko število smrti. Do sedaj je umrlo že 508 ljudi. Po zadnjih podatkih ministrstva za zdravje in inštituta “Trampolin” je na respiratorjih 185 bolnikov.

Grozljiv prizor iz Pančeva

Grozljiv prizor pa se je zgodil v torek v Pančevu. Ob vhodu v eno izmed covid ambulant je na invalidskem vozičku umrl starejši moški, zdravstveni delavci pa so njegovo truplo zgolj prekrili z rjuho in ga več ur pustili na žgočem soncu. Srbski mediji poročajo, da gre verjetno za oskrbovanca doma za osebe z motnjami v razvoju, ki ga je kombi ob 14.30 pripeljal k zdravniku. Eden izmed mimoidočih je za portal 013 povedal, da je v šoku: »Nečloveško je. Ko sem šel prvič mimo, je moški v težkem stanju na ulici v senci čakal, da pride na vrsto. Z masko na obrazu. Ko sem šel drugič mimo, približno uro in pol kasneje, je bil na istem mestu, na soncu, mrtev. Prav tako na vozičku, le da pokrit z rjuho.«​

Avtor MG, video in več lahko vidite tukaj.