Pojan Požar: “Tisti, ki misli, da je zdaj Kučan doživel neko osamosvojitveno razsvetljenje, se moti.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina)

Peter Merše iz Domovine se je v Odmevu tedna pogovarjal z novinarjem Bojanom Požarjem. Bojan Požar velja za enega najbolje obveščenih novinarjev v Sloveniji in novinarja, ki objavlja podrobnosti zgodb, ki se nanašajo tako na leve kot desne politike.

Prav tako omenjeni novinar že zelo dolgo spremlja slovensko politično sceno, zato so mu določene stvari ali težnje kaj hitro jasne. Nič drugače ni v primeru zadnje pobude Milana Kučana o postavitvi spomenika osamosvojitve. “Tisti, ki misli, da je zdaj Kučan doživel neko osamosvojitveno razsvetljenje, se moti. Šlo je za čisto politično odločitev, ki je po mojem pogojena s tem kar se dogaja pri nas, se pravi z notranje političnimi razmerami,” je za Domovino dejal Bojan Požar.

Zaradi razkrivanja za nekatere neprijetne resnice, se je Požar že večkrat znašel tudi pred našimi sodnimi mlini. Tako do dobra pozna notranji ustroj našega sodnega sistema, o katerem razmišlja takole: “Tisti, ki misli, da je zdaj Kučan doživel neko osamosvojitveno razsvetljenje, se moti. Šlo je za čisto politično odločitev, ki je po mojem pogojena s tem kar se dogaja pri nas, se pravi z notranje političnimi razmerami.”

Vir: Domovina