V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko policije “113” sprejetih 1834 klicev. Med 585 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 19 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 47 prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru, ter 55 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 43 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 3 voznike in sicer 2 na območju Policijske uprave Koper in 1 na območju Policijske uprave Novo mesto, ter zasegli 7 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 3 na območju Policijske uprave Ljubljana, 2 na območju Policijske uprave Novo mesto, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Celje in Kranj.

Javni red in mir je bil kršen v 66 primerih na javnih krajih, ter 54-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 7 kršiteljev in sicer 5 na območju Policijske uprave Ljubljana in 2 na območju Policijske uprave Celje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja in sicer 2 na območju policijskih uprav Celje in Murska Sobota, ter 1 osebi na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, 2 drzni tatvini, 10 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 1 povzročitev telesnih poškodb in 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 5 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (4) in Turčije (1).

Vir: Policija