Policija – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur

Foto: moja-dolenjska.si

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 849 klicev. Med 257 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 25 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 26 kaznivih dejanj.

V 23 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 so bili huje, v 1 nesreči pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 11 intervencij na javnih krajih in 27 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, izrekli so 5 ukrepov prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 7 poškodovanj tuje stvari, 6 vlomov, 5 tatvin, 4 nasilja v družini, 2 kazniva dejanja povezana z zlorabo drog, povzročitev telesne poškodbe in umor na območju PU Maribor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 16 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Koper, 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (8) in Turčije (8).

Vir: Policija