Policija razkriva grozljiva dejstva o človeški lobanji, ki so jo našli konec februarja v peči ob prenovi stanovanja

Foto: Nova24TV

Med kriminalistično preiskavo najdbe človeške lobanje, ki so jo našli konec februarja v peči ob prenovi stanovanja na Klemenčičevi ulici 11 v novomeškem Bršljinu, je policija ugotovila, da ni šlo za kriminalno dejanje. Vodja novomeških kriminalistov France Božičnik je povedal, da na ženski lobanji niso našli poškodb, ki bi pričale o nasilni smrti.

Med včerajšnjo izjavo za javnost je vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Novo mesto Božičnik povedal, da je strokovnjak inštituta za sodno medicino lobanjo ob najdbi pregledal ter ocenil, da gre nesporno za lobanjo ženske, po vsej verjetnosti stare od 30 do 50 let. Na inštitutu pa so pri poznejšem pregledu ugotovili, da je bila lobanja do prvotne najdbe v zemlji približno 80 let. Preiskavo kriminalisti sicer nadaljujejo, v smeri morebitne ugotovitve komu je lobanja pripadala.

Z zbiranjem obvestil je policija ugotovila, kdo je v tem stanovanju živel do predvidoma leta 1996, obenem so ugotovili, da si je eden od stanovalcev v kaminski peči uredil priročno skrivališče, bil je navdušen zbiralec starin, katere je prinašal domov, zanje je izdelal skrivališče v peči in sicer tako, da se je dalo pokrov kamina odstraniti ter priti do prekata, kjer so lobanjo tudi našli.

Lobanjo so po podatkih PU Novo mesto odkrili pri podiranju keramičnega kamina, postopek so nato prevzeli kriminalisti ter so o najdbi obvestili dežurno preiskovalno sodnico ter državno tožilstvo. Kriminalisti so pri ogledu ugotovili, da je lobanja ležala v enem od prekatov kaminske peči ter ne v kurišču, ob njej pa so med drugim ležali še polivinilkloridni kozarčki za shranjevanje zdravil, naboji različnih kalibrov, zavitek toaletnega papirja, več cigaretnih ogorkov in škatlice cigaret.

Najdeni predmeti so bili poslani na biološke preiskave, v v nacionalnem forenzičnem laboratoriju pa so na enem predmetu uspeli zavarovati zadostno količino DNK, ki nedvomno pripada enemu od nekdanjih stanovalcev. Tako so kriminalisti ugotovili, da je stanovalec, ki je kaminsko peč uporabljal za skrivališče predmetov, umrl leta 2017 v starosti 41 let zaradi zdravstvenih težav.

Vir: Škandal24

Uredništvo