Policijska postaja Šentjur pri Celju pred pričetkom šolskega leta: Varno na prvi šolski dan

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

Iz Policijske postaje Šentjur pri Celju smo pred pričetkom šolskega leta prejeli obvestilo za medije, ki ga je pripravil Bojan Šipek, policijski inšpektor specialist III. Objavljamo ga v celoti.

Septembra se v šolah začne pouk. V prometu bo dnevno zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev. Varnost otrok, predvsem v prvih septembrskih dneh, ko so še počitniško razigrani in lahkomiselni, je ena izmed najpomembnejših nalog policije. Pomembno je, da prav vozniki poskrbijo, da bodo otroci na svoji šolski poti varni.

V tem obdobju je še posebej pomembno, da prilagodimo hitrost in način vožnje, zlasti v okolici šol in vrtcev. Bodimo bolj pozorni in previdni kot običajno, predvsem pa upoštevajmo navodila tako policistov kot ostalih, ki bodo v teh dneh skrbeli za prometno ureditev v okolici šol. Policisti bomo v prvih septembrskih dneh preverjali uporabo varnostnih pasov. Pravilna in dosledna uporaba varnostnih pasov rešuje življenja, zato naj vsi vozniki in potniki v vozilu dosledno uporabljajo varnostni pas, tudi na kratkih razdaljah. Velik poudarek bomo dajali preveritvi tehnične brezhibnosti vseh vozil za prevoz otrok, uporabe mobitela med vožnjo ter spoštovanju prometne signalizacije.

Če bomo upoštevali prometne predpise bo začetek in nadaljevanje šole za vse prijeten in predvsem varen. Želimo, da bo tako vse šolsko leto.

 

Vir: Policijska postaja Šentjur pri Celju