Policijska uprava Celje: Mnogo voznikov še vedno ne upošteva primerne varnostne razdalje med vozili

Foto: Policija

Policisti Postaje prometne policije Celje so minuli četrtek med 08. in 16. uro sodelovali v poostrenem nadzoru, ki je potekal na območju celotne države. Poudarek nadzora je bil na ugotavljanju kršitev povezanih z neustrezno varnostno razdaljo na avtocesti.

V poostrenem nadzoru so na avtocesti na celjskem območju zaznali 47 voznikov, ki pri vožnji niso upoštevali ustrezne varnostne razdalje. 46. so izdali plačilne naloge, enega so opozorili. Za tovrsten prekršek je predpisana globa v višini 200 €.

Med nadzorom so obravnavali še voznika osebnega avtomobila, ki je pri omejitvi 130 km/h, vozil kar 194 km/h ter tudi dva voznika tovornih vozil, ki nista upoštevala prepovedi prehitevanja na avtocesti. Navedenim kršiteljem so izdali plačilne naloge.

Voznike ob tej priložnosti na Policijski upravi Celje znova opozarjajo, naj bodo med vožnjo pozorni na primerno varnostno razdaljo med vozili. Na določenih avtocestnih odsekih so
narisane puščice, ki opominjajo na primerno varnostno razdaljo. Razmik med puščicama vozniku sporoča, kakšna mora biti trenutna varnostna razdalja pri hitrosti 130 km/h. Ko vozilo doseže prvo puščico, mora biti vozilo pred njim že pri naslednji puščici. Razdalja med dvema puščicama torej prikazuje pravilno razdaljo med dvema avtomobiloma, ki vozita toliko, kot je največ dovoljeno. Na avtocestah, kjer so dovoljene hitrosti višje, je upoštevanje varnostne razdalje še posebej pomembno.

Policijska uprava Celje