Policijska uprava Celje od včeraj z novim vodstvom

Foto: Policijska uprava Celje

Dosedanji prvi mož Policijske uprave Celje Jože Senica, ki je bil na čelu omenjene policijske uprave zadnjih šest let, je z včerajšnjim dnem zapustil svoj položaj in se zaposlil na Generalni policijski upravi.

Jože Senica je v svoji 24-letni poklicni karieri v Policiji opravljal naloge policista, kriminalista, vodje Oddelka za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije ter vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Pohvali se lahko tudi s tem, da je dobro leto dni opravljal naloge v mednarodni mirovni misiji EU Proxim v Makedoniji, kjer je bil svetovalec na področju organizirane kriminalitete in boja proti terorizmu. V zadnjih šestih letih je uspešno vodil Policijsko upravo Celje. Z včerajšnjim dnem je Jože Senica postal namestnik generalnega direktorja policije.

Tako od 1. oktobra 2018 po pooblastilu generalnega direktorja policije vodenje Policijske uprave Celje prevzema Niko Kolar, ki je bil do tega časa vodja Službe direktorja na Policijski upravi Celje. Niko Kolar je svojo poklicno pot pričel leta 1990, ko je po končani Kadetski šoli za miličnike na Policijski postaji Dravograd opravljal naloge policista in vodje varnostnega okoliša. Zaradi učinkovitega dela je leta 1996 svojo kariero nadaljeval na Policijski postaji Slovenj Gradec, kjer je postal pomočnik komandirja in je leta 2004 postal tudi komandir omenjene policijske postaje.  Po dveh letih so ga premestili v Sektor uniformirane policije takratne Policijske uprave Slovenj Gradec. Po združitvi policijskih uprav leta 2011 je to delo opravljal v Celju. Zadnjih pet let je uspešno vodil Službo direktorja Policijske uprave Celje.

M.I.